El portaveu del PDeCAT ha exigit també que a partir de divendres al vespre les fonts es tornin a il·luminar de color groc per reclamar l’alliberament dels presos, com s’havia fet abans que la Junta Electoral ho prohibís. L’organisme electoral va vetar la pancarta de l’Ajuntament a instàncies d’un recurs de Cs. En el cas de les fonts, va ser el PP qui va presentar recurs per prohibir-ho. En ambdós casos, la junta va considerar que s’afectava la neutralitat de les institucions en el període electoral.

El principal partit a l’oposició també ha criticat el govern de Barcelona en Comú per “encomanar grisor” al Nadal de la ciutat. En concret, lamenta que hi hagi menys carrers il·luminats que mai, que s’hagin tret els arbres de Nadal de cada districte i que a la plaça de Catalunya encara no hagin començat les activitats i la fira que substitueixen l’antiga pista de gel.

“A la senyora Colau no li agrada el Nadal”, ha etzibat el portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Jaume Ciurana, i ha explicat que en el plenari d’aquest mes, el proper divendres, presentaran una proposició perquè es posi fi a la tendència que asseguren que hi ha hagut en els tres darrers anys de reduir les activitats nadalenques. Volen que la campanya de Nadal tingui una durada de més dies pels beneficis que aporta al comerç.