Esquerra ha carregat d’emotivitat les últimes hores de la seva campanya. Aquest dimarts al matí, amb un acte llampec davant d’Estremera, a Madrid, per denunciar l’empresonament del seu candidat, Oriol Junqueras. I al vespre, a la població que ha vist créixer i ha governat el republicà, Sant Vicenç dels Horts.

Per això, el míting final de campanya s’ha convertit en un homenatge a Junqueras,  tant per part dels que eren a sobre de l’escenari, com de les més de 2.000 persones que han omplert la plaça del Mamut Venux. Un sentiment que ha arribat al seu punt àlgid quan la número dos dels republicans, Marta Rovira, ha tramés al públic el missatge que aquest matí li ha encomanat Junqueras després de reunir-se amb ell a presó.

“Diu que hem d’agrair a la gent del Baix Llobregat el que ha fet per aquest país. I hem d’apendre del que ha fet aquesta gent, que durant molts anys han posat els pilars fonamentals del país, han aconseguit llibertat i drets, han aconseguit feina i prosperitat, han cosit el país”, ha dit, tot afegint que per a ERC, el Baix Llobregat és “l’exemple de com s’ha de construir la República”. 

També han tingut un record per Junqueras els candidats Raül Romeva, Carles Mundó i Dolors Bassa, que han intervingut breument a l’acte.

“Això va d’Esquerra o de Ciutadans”

Rovira també ha demanat concentrar el vot progressista i independentista en ERC el 21-D perquè “guanyin les forces republicanes i per evitar que Ciutadans guanyi aquestes eleccions en vots”. La número quatre, Carme Forcadell, també ha plantejat una disjuntiva pels electors: “El dia 21 no es guanya o perd unes eleccions, sinó un país”, ha dit.

Els republicans han comptat amb una connexió en directe des de Brussel·les amb el número 15 de la llista republicana, Antoni Comín, i la número u per Lleida, Meritxell Serret, que han subratllat que la comunitat internacional està pendent d’aquests comicis: “El món ens mira, ja no som un afer intern. Ens estan mirant i el di 21 donarem el missatge de la victòria”, ha assegurat Comín.