Segons Iceta, el bloc independentista no té excuses i s’hauria d’apartar del govern per reformular el seu projecte. “Mai tan pocs en tan poc temps han fet tan mal”, ha dit. Assegura que han posat en perill l’estat del benestar, una de les línies vermelles dels socialistes: “Nosaltres mai, mai, mai posarem en perill el benestar de la gent, no hi ha cap bandera que ho justifiqui”, ha sentenciat el candidat del PSC.

A l’últim acte abans de la votació, Iceta ha estat acompanyat de Josep Borrell. L’exministre del PSOE ha dit que cal evitar que “l’odi enverini Catalunya”. Ha demanat el vot per la llista socialista per superar la “realitat virtual” generada pels sobiranistes. I ha assegurat que davant les urnes, “els ciutadans seran el tribunal popular que jutjarà l’anterior govern”.

L’últim ball abans del 21-D

Els socialistes han tancat la campanya electoral a l’Auditori de Cornellà davant d’unes 700 persones, segons l’organització. El candidat, Miquel Iceta, ha acabat ballant ‘All Together Now’, la cançó de The Farm que ha sonat a tots els actes. Es tracta d’una imatge que durant la els 15 dies de campanya havia evitat per recomanació dels seus assessors, però que no ha reprimit a l’últim míting abans de la cita electoral del 21-D.