Junts per Catalunya ha tancat la campanya amb un míting simultani a 56 municipis. Com en la majoria d’actes, hi ha intervingut el candidat, Carles Puigdemont, en videoconferència des de Brussel·les. Puigdemont ha demanat el vot, ja que, ha dit és un “vot útil de país”. Al seu torn, ERC s’ha acomiadat de la campanya a Sant Vicenç dels Horts, el municipi del seu candidat, Oriol Junqueras, després que aquest mateix dimarts hagin anat fins a la presó d’Estremera, on està tancat el republicà.

Qui també ha apel·lat al vot útil ha estat Ciutadans. En aquest cas, la formació taronja ha tornat a dir en el seu acte a Nou Barris, on van aconseguir ser la primera força el 27-S,  que volen ser el partit que “posi fi al malson del procés”. Els socialistes, a Cornellà de Llobregat, han acabat ballant amb el pensament que el candidat Miquel Iceta pugui ser investit 131è president de la Generalitat. Els populars han tornat a dur la plana major del partit a Barcelona per tancar la campanya. El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i la ministra Dolors Montserrat han acompanyat Xavier García Albiol a l’últim sopar reiterant que són “el costat bo d’aquesta història”.

Abans del dia de reflexió, els comuns també s’han envoltat dels líders de la formació a Madrid, com el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i també de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha estat un dels pals de paller de la candidatura. La CUP ha reunit un miler de persones al pavelló de Virrei Amat. Els anticapitalistes han llançat el darrer missatge de campanya als comuns, ja que els han dit que din l’estat i l’autonomisme “no se puede”.

Una marató de 15 dies

Així es tanquen 15 dies de campanya que, en alguns casos, ha anat més enllà de Catalunya. JxC i ERC es van sumar a la manifestació a Brussel·les organitzada per l’ANC i els republicans també han anat fins a Estremera, on es troba empresonat el seu candidat. Populars, socialistes, Ciutadans i comuns han apostat per portar a Catalunya els líders de les formacions a Madrid. La CUP ha fet valdre el món municipal i l’apel·lació a la unilateralitat pel 21-D.