La líder municipal de Cs, Carina Mejías, farà un prec directe a l’alcaldessa en què li demanarà que condemni l’homicidi de Saragossa “per odi i motius ideològics”, que es disculpi expressament amb la Guàrdia Urbana i que retiri el premi Ciutat de Barcelona al documental ‘Ciutat morta’. “Ha arribat el moment de fer un acte de reparació a la Guàrdia Urbana”, ha afirmat Mejías, que ha criticat que Colau hagi mantingut fins ara “un silenci ben explícit” sobre el tema.

De la seva banda, el PSC porta al plenari una declaració institucional per reconèixer l’honorabilitat de la Guàrdia Urbana, dels agents implicats en el 4-F i dels responsables municipal en aquell moment. El líder socialista, Jaume Collboni, ha recordat que “Colau va tenir la seva quota de participació” en la difusió del documental i que ara té una oportunitat per “retractar-se de les afirmacions injustes sobre la Guàrdia Urbana”.

El PP, en canvi, forçarà el debat de tots els grups amb una proposició per condemnar l’assassinat de Saragossa, donar suport i solidaritat a la Guàrdia Urbana i l’agent ferit el 4-F, instar el govern municipal a presentar un relat alternatiu a ‘Ciutat Morta’, i expressar la disconformitat amb el premi Ciutat de Barcelona a aquest documental. “Colau ha de donar la cara”, ha sentenciat Alberto Fernández Díaz (PP), que reclama a l’alcaldessa que demani perdó per tot el que va dir arran de ‘Ciutat morta’.