ERC va anunciar l’acord a finals de gener per oferir enterraments a 1.800 euros sense sala de vetlla (i amb les despeses de cementiri a banda) a les mateixes instal·lacions dels cementiris municipals. Pocs dies després, el regidor de Presidència, Eloi Badia, va confirmar el pacte i va anunciar que, en espera de construir un tanatori públic, la funerària municipal començaria a operar a l’estiu amb aquests serveis més barats als cementiris.

Badia va aventurar-se a dir que, després de l’acord amb ERC, el projecte de la funerària pública estava assegurat per les converses que el govern havia mantingut amb el PSC i la CUP. Però l’expedient no va anar al ple de febrer per falta de suports. “No volem que aquesta oportunitat per beneficiar moltes famílies no s’apliqui per la falta de diligència del govern”, ha denunciat Bosch, que ha instat l’equip de Colau a respectar els acords.

La funerària pública, un projecte tocat

Fonts municipals han explicat a betevé que la negociació continua perquè la funerària municipal sumi suports més enllà d’ERC. El govern de Colau va presentar el projecte de la funerària municipal el novembre del 2016 i, des d’aleshores, ha topat amb diversos contratemps. La intenció inicial era portar-la a votació al ple d’abril del 2017, però va caure de l’ordre del dia aquell mes i també al novembre per falta de suports.