Durant l’acte, celebrat al Saló de Cent, Ada Colau ha destacat que el 2017 “no ha estat un any qualsevol ni senzill”, entre altres coses per l’atemptat terrorista a la Rambla. L’alcaldessa ha agraït públicament la tasca dels Bombers de la ciutat: “Ens sentim molt més segurs i molt més protegits“. Per això, ha dit que aquest cos és “un dels serveis d’emergència més estimats dels nostres ciutadans”.

El lliurament de medalles per antiguitat i de genoveves als bombers jubilats es fa anualment amb motiu del dia del patró d’aquest cos de salvament, Sant Joan de Déu, que se celebra el 8 de març. Enguany l’acte s’ha fet  excepcionalment un dia abans, perquè coincideix amb la vaga feminista del 8-M i amb una compareixença del comissionat de Seguretat a Brussel·les.

Amb aquestes distincions, l’Ajuntament vol destacar la tasca dels Bombers de Barcelona i l’eficiència de les seves actuacions. De fet, des del Comissionat de Seguretat diuen que el temps mitjà d’arribada al lloc en serveis urgents és de tres minuts i 59 segons. El cos ha incorporat dos vehicles per intervenir ràpid en incendis a Collserola, un dels punts d’accés més lent. A més, les intervencions fetes pels Bombers de Barcelona el 2017 han augmentat més d’un 9 % respecte a l’any anterior.

En l’acte, l’alcaldessa Ada Colau, també ha volgut aprofitar per demanar la participació de més dones en els càrrecs de comandament dels bombers i d’altres serveis d’emergència de la ciutat. Diu Colau que aquestes son especialment invisibles en aquests càrrecs i que es necessari canviar la tendència. Cal recordar que el cos de bombers incorporarà en breu 79 noves places i iniciarà el procés de promoció interna més important dels darrers 20 anys