Aquesta Setmana Santa s’acabaran de posar les dosis d’AstraZeneca que quedaven pendents després de l’allau de peticions al web de la setmana passada. Però les 148.000 que havien d’arribar aquest dilluns no estaran disponibles, com a mínim, fins al 5 d’abril. Salut ja va lamentar aquest contratemps en el pla de vacunació. Les de Pfizer i Moderna, en canvi, sí que han arribat. 104.000 de Pfizer i 60.000 de Moderna. Això permetrà donar un impuls a la vacunació dels majors de 80 anys.

Cues aquest dilluns per vacunar-se a la Facultat d’Història i Filosofia

Aquest dilluns, novament, s’han format cues als punts de vacunació d’AstraZeneca, com el de la Facultat d’Història i Filosofia de la UB. Són, sobretot, persones de la franja entre els 60 i els 65 anys que van rebre un SMS per proposar-los que demanessin cita o bé van tirar pel dret i es van apuntar al web que ha habilitat Salut. Algunes de les persones que van rebre el missatge al mòbil han explicat a betevé que no tenen cap factor de risc afegit pel qual hagin estat els primers a rebre la citació.

Un 10 % dels catalans ja han estat vacunats

Aquest cap de setmana s’ha superat el llindar del 10 % de la població catalana que ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid. En el cas de les persones que ja han rebut les dues dosis i, per tant, ja estan immunitzades, el percentatge baixa fins al 5,5 %. Uns percentatges encara lluny del primer objectiu que es va marcar Salut: arribar al 50 % de primeres dosis el mes de juny i el 30 % d’immunitzats.

Ara bé, per assolir aquests percentatges s’espera que les properes setmanes augmentin progressivament els vaccins que es reben fins a tenir-ne mig milió cada setmana. A més, a finals d’abril s’esperen les primeres dosis de la vacuna de Janssen, que només és d’una dosi i que pot ser clau per agilitzar el ritme de vacunació. Se n’esperen 800.000 el segon trimestre de l’any.