hotel cotton house

Incentivar el consum local i recuperar dos sectors molt afectats per la crisi del coronavirus, la restauració i l’hostaleria, són els principals objectius de #ResurreccionBCN. La proposta de l’empresa BYHOURS planteja una gimcana en què participen més d’una vintena d’establiments gastronòmics i hotelers com Can Ramonet, Chök, Cotton House Hotel, Fat Sushi, Feroz o l’Hotel Hilton Diagonal Mar, entre d’altres.

“Aquesta acció és la nostra forma d’ajudar i homenatjar un sector que tant està patint amb la pandèmia i les restriccions actuals. Volem que la gent, ara que arriba el bon temps, s’animi a sortir i conèixer nous llocs de la seva ciutat. Que gaudeixin dels seus carrers, restaurants i hotels i se’n sentin part”, declaren des de l’empresa.

D’aquesta manera, des d’aquest dilluns i fins al 5 d’abril, els clients que visitin algun d’aquests espais podran optar a diferents premis com vins, tapes, “brunchs”, postres, hores d’hotel o menús per emportar. Per participar-hi, els clients hauran d’accedir al web www.resurreccionbcn.com a través d’un codi QR i, cada cop que encertin dues de les més de 15 endevinalles que s’inclouen en el joc, podran aconseguir un dels ous de pasqua, que amaguen algun dels premis a l’interior.

Lluny de la llum al final del túnel

Després d’un any de pèrdues milionàries i del tancament de locals emblemàtics, alguns com el restaurant Cal Pinxo de manera permanent, el sector de la restauració continua notant les conseqüències d’unes restriccions que, tot i que esperaven que es relaxarien per Setmana Santa, es mantenen amb l’horari ininterromput d’obertura fins a les 17 h. És a dir, continuen sense poder servir sopars. Per això, el Gremi de Restauració assegura que se sent enganyat i que els restauradors han perdut “la paciència, l’esperança, els estalvis, els projectes de futur i els somnis”.

Els hotels també estan en una situació crítica. Malgrat que esperaven reactivar l’activitat per Pasqua, no vaticinen un bon pronòstic, ja que només el 25 % ha reobert.