La sessió extraordinària de la Comissió d’Economia ha durat poc més de sis minuts i ha comptat només amb les intervencions de Pisarello i la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín (PSC). Al seu torn, tots els representants de l’oposició han optat per limitar-se a anunciar el vot contrari al pressupost. Ho han fet Sònia Recasens (CiU), Carina Mejías (C’s), Alfred Bosch (ERC), Xavier Mulleras (PP) i Josep Garganté (CUP). Les paraules del primer tinent d’alcalde, que ha explicat que el govern ha acceptat més de la meitat de les al·legacions presentades pels grups, no han motivat cap mena de debat.

A fora, l’oposició ha justificat la renúncia al debat com a protesta per l’actitud del govern en la negociació pressupostària. “Avui novament en bloc l’oposició vol reprovar el govern”, ha dit Sònia Recasens (CiU). La líder municipal de C’s, Carina Mejías ha afirmat que “la democràcia s’allunya de l’Ajuntament”, mentre que Alfred Bosch (ERC) ha justificat el silenci de l’oposició “davant el silenci del govern per negociar”. Xavier Mulleras (PP) veu en les formes del govern “una obra de teatre”, i des de la CUP, Maria Rovira ha acusat l’executiu de “mentir descaradament” quan diu que vol dialogar.

Es confirma la qüestió de confiança

Després d’aquesta nova envestida de l’oposició, Gerardo Pisarello creu que ha quedat demostrat que “no hi ha cap alternativa majoritària ni consistent al govern”. El primer tinent d’alcalde ha dit que el silenci de l’oposició “és molt expressiu” i que l’única proposta pressupostària que té més suport és la del govern. Per aprovar els comptes, però, l’executiu els haurà de vincular a una qüestió de confiança en el ple del dia 23. Si el plenari els rebutja, s’obrirà un termini de 30 dies en què l’oposició pot presentar un govern alternatiu. Si no ho fa, passat aquest termini el pressupost quedarà automàticament aprovat.