El regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia, ha assegurat que l’empresa municipal “suposarà una rebaixa de 500.000 euros en la gestió de la compravenda d’energia” i que els informes tècnics donen llum verda a la “viabilitat de l’empresa”. La mesura donarà servei a prop de 20.000 famílies i, segons Badia, vol “fomentar l’autonomia energètica a la ciutat”.

Tots els grup de l’oposició hi han votat a favor a excepció del PP, que s’ha abstingut perquè, segons Xavier Mulleras (PP), la futura energètica pública “no garanteix eradicar la pobresa energètica”, mentre que Santiago Alonso (C’s) ha demanat al govern municipal “que prepari un pla d’empresa” per saber “com avançarà el projecte”.

Per la seva banda, Francina Vila (CiU) ha afirmat que “la comercialitzadora serà una peça clau en el futur”, tot i que ha reclamat conèixer “l’estratègia energètica del govern”. Ha estat un punt en què ha coincidit Jordi Coronas (ERC), que ha dit que “falta un ens que faci una definició global” de les polítiques sobre energia. María José Lecha (CUP) ha celebrat la iniciativa perquè “pot trencar amb el monopoli de les grans energètiques”.