JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència: "El cas d'Antoni Vives, els seus viatges poc justificats, amb un codi de conducta s'haurien previngut. Prohibeix expressament els viatges que no estiguin justificats amb un interès públic i diguem-ne que s'estableixen unes regles del joc bàsiques en el funcionamnet d'una administració que nosaltres esperem que serveixin d'efecte dissuasori perquè ningú tingui la temptació de fer un mal ús o un ús fraudulent de les institucions en benefici propi."

El govern municipal ha fet un pas més en la creació del codi de conducta que va anunciar el mes de març. Després de consensuar-lo amb els grups municipals, la Comissió de Govern ha aprovat aquest dijous el document que, segons Jaume Asens, “estableix el camp de joc en què es regulen els comportaments que han de regir la funció pública”.

Asens ha explicat que afectarà 340 persones, tot i que “aspira a ser d’aplicació a tots els funcionaris”. També ha llançat un missatge “als corruptes eventuals” per dir-los que “no hi haurà descans contra ells”. En aquest sentit, ha assegurat que si el codi s’hagués creat abans, “s’haurien previngut” els presumptes viatges de l’exregidor Antoni Vives finançats, presumptament, de forma irregular per Barcelona Regional.

Els familiars podran continuar sent càrrecs de confiança

Tot i que el codi de conducta prohibeix la contractació de familiars de fins a quart grau dels càrrecs electes i directius, no estableix cap principi respecte a l’hora de seleccionar càrrecs de confiança. Jaume Asens ha afirmat que la llei estatal “preveu que es triïn segons criteris de confiança” i que “el codi no els pot regular”. El codi no s’aplicarà fins que l’aprovi definitivament el PlenariMmunicipal, probablement el proper mes de febrer.