ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "M'agradaria ser-hi al costat de l'alcaldessa de Barcelona encapçalant la representació màxima de la ciutat de Barcelona donant suport." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "No és el mateix una manifestació que demana un dret que una manifestació que implíticament o explícita doni suport a una candidatura." JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Durant quatre anys hem tingut un alcalde que s'ha cregut des del primer moment que era el representant de la capital de Catalunya i ens sorprèn ara els dubtes de l'alcaldessa." FRANCISCO SIERRA, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans "El día 11 de septiembre estamos en campaña electoral y no se pueden producir actos institucionales." ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP "Hi ha moltes sensibilitats diferents a Barcelona i ella representa a tothom i nosaltres sempre hem demanat actitud d'estar al marge del procés."

L’acte independentista previst per l’11 de setembre a la Meridiana torna al centre de la plana política. L’alcaldessa, Ada Colau, ha matisat la seva participació a la marxa si en lloc d’una “manifestació plural a favor dels drets i les llibertats” es converteix en un acte de suport a Mas. Una opinió que ha compartit el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que ha destacat que “no és el mateix una manifestació que demana un dret que un acte que dóna suport a una candidatura”.

Els partits sobiranistes del consistori han demanat claredat a Colau. Des d’Esquerra Republicana, Alfred Bosch ha afirmat que li agradaria ser “al costat de l’alcaldessa de Barcelona encapçalant la representació màxima de la ciutat de Barcelona”. El portaveu de CiU a l’Ajuntament, Joaquim Forn, s’ha mostrat sorprès pels “dubtes de l’alcaldessa” i li ha demanat que faci de representant de la capital de Catalunya, tal com ho va fer Xavier Trias.

El Partit Popular i Ciutadans s’han expressat en opinions radicalment contràries i han demanat a Colau que no participi en la marxa. Francisco Sierra, portaveu de Ciutadans al consistori, ha alertat que l’11 de setembre coincideix amb la campanya electoral i, per tant, “no es poden produir actes institucionals” en aquesta data. El Partit Popular ha demanat una posició neutra a Colau. La portaveu del grup , Àngels Esteller, ha assenyalat que a Barcelona “hi ha moltes sensibilitats” i, per això, ha reclamat a l’alcaldessa que se situï “al marge del procés”.