Amb contundència la Guàrdia Urbana ha demanat a l'alcaldessa que investigui les acusacions sobre una possible ingerència del tinent d'alcalde Jaume Asens en el cas de l'agent ferit per un manter. L'advocada que defensa l'urbà i que paga l'Ajuntament, ha denunciat a alguns mitjans que el regidor la va pressionar perquè no demanés la presó preventiva per al manter detingut, que finalment va decretar el jutge. EVELIO VÁZQUEZ, cap de la Guàrdia Urbana "Esperem que no sigui així però si ho és, hem demanat a l'alcaldessa que investigui els fets, ens argumenta que no tenia tota la informació però quan la tingui espero una decisió en aquest sentit." MARCOS GONZÁLEZ, SAPOL "Nosotros lo hemos puesto en conocimiento de los servicios jurídicos para que vean si hay algun ilícito penal y lo pondremos en conocimiento de la fiscalía para que investigue si así lo quiere." Colau, que ha estat fora el cap de setmana, s'ha compromès a parlar amb totes les parts, però nega, per la informació que té, que Asens pressionés l'advocada. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Es va interessar pel cas i va trucar a aquests advocats que portaven la defensa de l'agent, va tenir un intercanvi d'impressions però en cap cas hi ha hagut voluntat d'ingerència en cap sentit." Una vegada més, l'alcaldessa ha volgut transmetre el seu suport i el del govern als agents, i ha remarcat que tot l'executiu té una posició unànime en la defensa de la Guàrdia Urbana.

Tant des del cos de la Guàrdia Urbana com des del sindicat SAPOL, han reclamat a Colau que s’investiguin a fons els fets per si hi va haver ingerència per part de Jaume Asens i que “es prengui una decisió”. Des del sindicat han afegit que els seus serveis jurídics estan estudiant el cas i que li faran arribar a la fiscalia per si considera que ha d’actuar d’ofici.

Colau ha assegurat que confia plenament en Asens i que vol parlar directament amb l’advocada de la Guàrdia Urbana. Ha reconegut que Asens va trucar als advocats de l’agent i que “van tenir un intercanvi d’impressions” però no li consta que hi hagués “cap ingerència” en cap sentit.

Després dels incidents de la setmana passada, en què un manter va ser empresonat acusat d’agredir un agent de la Guàrdia Urbana, la líder municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha acusat el tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, de trucar a l’advocada de l’agent perquè el manter eludís la presó. En la mateixa línia, Convergència i Unió ha demanat la convocatòria d’una comissió extraordinària de Presidència perquè hi comparegui Asens i doni explicacions.