JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Moltes declaracions de suport però a l'hora de veritat tenim el que tenim: un cap de la Guàrdia Urbana que ha demanar a l'alcaldessa que si us plau els doni recolzament." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "El senyor Asens no ha estat al seu lloc. No és l'advocat d'un bufet." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Tremenda injerencia por parte de un político en la actividad judicial, en las decisiones judiciales." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Si aquestes explicacions de la senyora Colau no són contundents exigint responsabilitats i fins i tot amb el cessament del sneyor Asens, reclamarem altres tipus de responsabilitats que afectaríen la pròpia alcaldessa." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "El nostre ple suport a Jaume Asens, entenem que estan emmarcades a una criminalització contra els venedors ambulants."

En una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Carina Mejías ha afirmat que “els que estan a Barcelona per delinquir s’han apoderat” i que s’enfronten a la Guàrdia Urbana “sense cap límit”. Després dels incidents de la setmana passada, en què un manter va ser empresonat acusat d’agredir un agent de la Guàrdia Urbana, la líder municipal de Ciutadans ha acusat el tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, de trucar a l’advocat de l’agent perquè el manter eludís la presó. “Tremenda ingerència la d’un polític en l’activitat judicial”, ha dit Mejías, que ha conclòs amb un taxatiu “Barcelona no es mereix això”.

La líder municipal de C’s ha afirmat que “no és la primera vegada que passa”, que un regidor de govern truca a algú “per evitar que s’apliquin mesures judicials a les persones que delinqueixen”. Carina Mejías ha assegurat que la Guàrdia Urbana “ha perdut tota autoritat” a Barcelona i que els agents se senten “humiliats i menystinguts”. La presidenta del Grup Municipal de C’s ha reiterat la petició de relleu al capdavant del comandament del cos policial i s’ha mostrat convençuda que els índexs delictius s’hauran incrementat l’últim any a la ciutat.

CiU reclama que Asens comparegui per explicar-se

Precisament Convergència i Unió ha demanat la convocatòria d’una comissió extraordinària de Presidència perquè hi comparegui Asens i doni explicacions. En un comunicat, la formació nacionalista titlla “d’intolerable” l’actitud del tercer tinent d’alcalde, “si es confirma que va trucar als responsables de la defensa de l’agent ferit per un manter perquè modifiqués la seva decisió”. Aquesta és, segons Joaquim Forn, una més d'”una llarga llista de fets […] que menystenen la Guàrdia Urbana”, i lamenta que el govern de Colau en qüestioni de manera “permanent” la feina.  És per això que CiU reclama també a l’executiu que doni “ple suport, sense fissures”, al cos policial.

Des del PSC han evitat pronunciar-se sobre el cas, mentre que Alberto Fernández Díaz (PP) ha anunciat que demanarà responsabilitats a Colau i Asens. Des de la CUP s’ha donat suport explícit al regidor de BComú. Josep Garganté ha assegurat que les acusacions “estan emmarcades dins d’una campanya de persecució i criminalització dels venedors ambulants”.