"Evidentment estic a favor de la tercera república. Jo vaig néixer durant la Segona República. Crec que amb l'atur que hi ha és normal que el jovent vulgui un canvi." "La monarquia ha durat massa anys. Haurien de demanar l'opinió del poble i no per herència." "Jo trobo que la monarquia la imposen i a mi m'agrada més votar." "La monarquía aporta al país estabilidad. Yo estoy en contra de la república porque lo único que va a traer son problemas." "Yo creo que el rey ha hecho sus funciones bien y el hijo está preparado para sustituirlo." "Realment seria un relleu generacional si es permetès els joves donar la seva opinió i poder-se expressar. I en aquest cas dubto molt que la joventut d'avui en dia acceptès una monarquia parlamentària." "Jo crec que molta gent d'aquest país es considera joancarlista més que monàrquica. De la gent jove, jo crec que ningú es considera felipista." "Jo em considero felipista, per la seva manera de ser, la seva manera de pensar, per tot, per com és físicament, com s'expressa. Ja aportarà idees i noves reformes per a Espanya." "La figura de Felip a mi no em representa, igual que no em representava Joan Carles. Per tant crec que és hora de preguntar: monarquia sí, monarquia no?"

A l’Espai de Gent Gran de Sant Antoni, l’abdicació ha estat ben rebuda entre els monàrquics. Creuen que el rei ha fet bé la feina i que Felip de Borbó està preparat per convertir-se en rei. A més consideren que la monarquia aporta estabilitat al país. Però també hi ha molts usuaris partidaris de la república. N’hi ha que ho són de tota la vida i d’altres que pensen que la monarquia “ja ha durat massa anys”.

Molts joves universitaris del Campus de la Ciutadella de la Pompeu Fabra reclamen decidir sobre el model d’estat. En general pensen que la monarquia és prescindible i no confien en l’esmentat “relleu generacional”. Molts no se senten identificats amb la figura de Felip. Però els partidaris de la Corona creuen que el canvi era necessari i estan convençuts que el nou rei pensa en els joves i que aportarà noves idees i reformes. De fet ja n’hi ha que es consideren “felipistes”.