ARTUR MAS, president de la Generalitat "Hi haurà canvi de rei, però no hi haurà canvi en el procés polític que està seguint el poble de Catalunya perquè el 9 de novembre puguem decidir amb aquest grau de llibertat, amb aquest grau de democràcia i, sobretot, amb aquest esperit pacífic, el nostre futur col·lectiu." "Demanem en aquest sentit a totes les institucions de l'Estat, a totes, que respectin la voluntat del poble català a decidir lliurement el seu futur col·lectiu i que això es faci des d'una actitud de respecte mutu, de diàleg permanent i de lleial col·laboració." "Considero dintre de la normalitat l'explicació que dóna ell del relleu generacional, després de gairebé 40 anys de regnat sembla una causa lògica, sembla una causa evident. Jo la respecto, me la crec, aquesta me la crec, el que simplement dic és que podria ser que n'hi hagués unes altres, que no seria cap drama, que n'hi hagués d'altres. Jo aquestes no les jutjaré, perquè no les sé. Però només veient l'ambient que hi ha al conjunt de l'estat, i no només pel tema català, és evident que de situacions noves hi ha unes quantes."

Mas ha desitjat “sort i encerts” al príncep Felip perquè “volem que a Espanya les coses li vagin bé”. A banda d’aquest missatge, el president de la Generalitat també ha assegurat que “volem el millor per a Catalunya, que és poder decidir lliurement i pacíficament el nostre futur com a nació”.

El president de la Generalitat s’ha referit a l’aposta majoritària dels catalans per acordar la Constitució de l’any 78. Mas s’ha referit al pas del temps d’aquesta Constitució, que avui “ha quedat incompleta i insuficient”. Un fet que, segons el president, es tradueix en “el distanciament i la desconnexió amb la majoria de les institucions de l’Estat”.