Com ja es va anunciar la setmana passada, els dos cossos han reforçat aquesta setmana la presència al metro de Barcelona. La mesura s’ha pres per la coincidència amb l’inici de la temporada alta d’arribada de turistes i, segons fonts municipals, no hi ha data per retirar el reforç. En paral·lel, el cos de la Urbana ha unit esforços amb alguns consolats per informar els turistes sobre com evitar robatoris.

Segons ha explicat el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, l’objectiu és “procurar que l’autoprotecció dels turistes comenci als consolats” i que aquests expliquin que cal tenir cura de les pertinences al metro. A més, Recasens ha dit que això permetrà que els consolats “puguin respondre” de forma més eficaç. En aquest sentit, el Consolat Holandès prepararà un tríptic explicatiu per als seus conciutadans.

Creix la flota de motos elèctriques de la Urbana

Amadeu Recasens ho ha explicat durant la presentació de la nova flota de vehicles elèctrics del cos. S’hi han incorporat 30 escúters que donaran servei a les unitats territorials de Sant Martí i Gràcia; així, gairebé el 26 % dels vehicles de la Urbana són elèctrics. El comissionat ha assegurat que aquests escúters suposaran un estalvi d’entre 12.000 i 13.000 litres de benzina.