La tensió en la Comissió d’Urbanisme ha començat quan s’ha hagut de votar si s’acceptaven dues mocions d’urgència presentades pel grup Demòcrata i Cs. En aquest moment, els treballadors del metro ja han desplegat una pancarta en què demanaven la dimissió de Vidal. A diferència de les dues mocions, no se n’ha acceptat una de tercera del PP (en el mateix sentit) perquè, segons el president de la comissió -Daniel Mòdol-, s’ha presentat fora de termini.

Jordi Martí (grup Demòcrata) ha demanat la reprovació de Vidal perquè “no ens han donat cap alternativa”, davant d’una “total incapacitat” de negociar amb els treballadors: “Vostè s’ha convertit en part del problema. Ha fracassat i ha de donar pas a altres interlocutors”, ha dit Martí. Santiago Alonso (Cs) ha retret a Vidal que s’hagi “amagat darrere dels tècnics de TMB” en la negociació i ha criticat que l’empresa hagi “trencat ponts de diàleg” en no voler fer noves propostes.

Exigeixen que Ada Colau lideri la negociació

Jordi Coronas (ERC) també ha demanat a Mercedes Vidal que deixi d’encapçalar les negociacions amb els treballadors i ha instat l’alcaldessa, Ada Colau, a “mullar-se d’una vegada”. També ho ha exigit Xavier Mulleras (PP), qui ha convidat Colau a “agafar el metro a les 8 h d’un dilluns”, durant la vaga. Per la seva banda, María José Lecha (CUP) ha assegurat que Vidal ja “no té la confiança dels treballadors” i l’ha acusat d’“acotar el cap” davant la directiva de TMB. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha demanat que “s’ha de posar tot” en la negociació.

Els socis de govern s’han quedat sols defensant la gestió de la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat. Daniel Mòdol (PSC) ha convidat els grups de l’oposició a preguntar-se si “ajuden a resoldre el conflicte” demanant la reprovació de Vidal: “Jo veig més crispació que mai.” La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz (BComú), ha defensat que TMB “ha fet moltes propostes” i també ha criticat el discurs de l’oposició: “Ens hauria agradat sentir què farien diferent”, ha sentenciat.