L’Ajuntament va presentar la setmana passada la proposta que fet per transformar els entorns del Camp Nou, un planejament que el FC Barcelona va avalar i que va aixecar recels per part de les entitats veïnals de la zona. La modificació del Pla general preveu convertir la gran esplanada que hi ha davant de l’estadi en una zona verda d’ús ciutadà.  A més, se soterrarà l’aparcament per a cotxes i motos i i se’n farà un per a autocars. També permetrà al club construir tres edificis, un dels quals serà un hotel.

El regidor Demòcrata Jordi Martí ha valorat positivament la proposta perquè “obre barreres i dona resposta a reivindicacions veïnals”, però ha anunciat al·legacions per millorar-la. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha destacat el guany en espai públic i la millora de la mobilitat, però ha reclamat saber si hi ha acord amb els veïns. Xavier Mulleras (PP) ha dit que el pla és realista i aporta millores als veïns de la zona, i ha anunciat que faran al·legacions.

La tinenta d’alcalde d’Urbansime, Janet Sanz, ha assegurat que la proposta no compta amb un acord definitiu amb el club i els veïns, però que “s’ha dialogat amb les parts i en general la veuen bé”. Koldo Blanco (Cs) ha dit que es crea una nova centralitat que resol els conflictes de convivència i encaixa millor les instal·lacions esportives. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha dit que amb el nou planejament “guanya la ciutat, els veïns i el club”. María José Lecha (CUP) ha retret que no hi hagi mesures per reduir el trànsit a la zona i ha rebutjat els edificis d’oficines i l’hotel.