La durada de la vaga de metro i els seus danys col·laterals han dut el síndic de greuges a prendre part en el conflicte. Ribó ha anunciat que actuarà d’ofici entre TMB i els treballadors per tal d’investigar les administracions implicades i trobar una solució.

L’entitat defensa que “cal trobar l’equilibri entre el dret de vaga i els interessos de la ciutadania”, especialment per la incidència que té sobre la societat. El Síndic no pressuposa una mala praxi de l’Administració, però vol activar mesures conciliadores. És per això que s’ha adreçat a TMB per conèixer l’estat de les negociacions i trobar quins són els principals punts de conflicte.

Ribó considera “sorprenent” que encara no hi hagi hagut cap avançament en la recerca de solucions. Per això, ha decidit actuar d’ofici posant l’accent en la manca d’informació pública sobre l’estat de les negociacions i els motius de la vaga. També s’ha adreçat al Departament de Territori i Sostenibilitat per saber quines gestions ha fet i preveu continuar fent per a la resolució del conflicte.