El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, ha dit que a partir del “proper mes” l’empresa retira un increment salarial de 32 euros als treballadors. Així, l’empresa redobla la pressió per acordar un nou conveni. De fet, aquest increment del sou va començar ara fa un any (quan es van iniciar les negociacions) com a al·licient per apropar posicions. El Consell d’Administració de TMB també ha ratificat el que va dir la setmana passada la presidenta, Mercedes Vidal, que no es farà cap nova proposta als treballadors.

Enric Cañas ha justificat la decisió per la situació de “bloqueig” a què s’ha arribat; un estadi que no avança, segons Cañas, per culpa dels treballadors. L’increment salarial el van acordar les dues parts l’estiu passat i correspon a un avançament de la pujada de sous que previsiblement inclourà el futur conveni.

Paral·lelament, Cañas ha explicat que el Consell d’Administració ha “refrendat” l’última oferta que va fer l’empresa en la taula de negociació i que no en farà cap de nova, com ja va avançar la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal. La proposta de l’empresa planteja un increment salarial del 7 % en els propers quatre anys, l’augment de la contractació en 300 persones que passen de temps parcial a complet i la internalització de 40 treballadors.

El conseller delegat ha dit que aquesta proposta marca “el límit legal i dels recursos públics de l’empresa” i que suposaria un desemborsament de 23 milions d’euros.