Cotxes Ronda de Dalt
Imatge: Mariona Gil

La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte per cobrir un nou tram de la ronda de Dalt, al seu pas per la Vall d’Hebron. Les obres començaran al juny i, en concret, es cobrirà el tram de 340 metres de ronda que hi ha entre la rotonda de l’avinguda de Vallcarca i el cobriment que ja està fet (davant de l’Institut Vall d’Hebron). La previsió és que aquestes obres s’allarguin tres anys. A la comissió, tots els grups municipals han donat suport al projecte d’obres, excepte Vox (que s’hi ha abstingut).

El pressupost d’aquests treballs és de 17,8 milions d’euros, que serviran per construir un mur a la mitjana de la ronda (per suportar la coberta), fer la pròpia coberta i també els passos de serveis. Així ho ha explicat el gerent d’Urbanisme, Joan Cambronero, a la mateixa comissió. Ara bé, el que no es farà en aquest procés d’obres serà la urbanització del cobriment (és a dir, el que hi haurà a la superfície guanyada); això tindrà un projecte a banda, que s’executarà a partir del 2027.

Els veïns ja pensen en la futura urbanització  

L’AV de Sant Genís dels Agudells es mostra satisfeta de l’aprovació definitiva i espera poder fer seguiment de les obres de cobriment d’aquest nou tram de la ronda de Dalt, tal com van poder fer en la construcció del tram anterior. “En espera que comencin les obres ho valorem molt positivament, perquè amb aquesta actuació eliminem la contaminació acústica i tanquem una ferida que tenim des de fa anys”, comenta Xavier Civit, de l’AV de Sant Genís dels Agudells.  

Els veïns ja pensen també en idees del que es podrà fer en tot aquest àmbit un cop finalitzin les obres. Com per exemple, continuar amb el verd que es va fer en el tram anterior. “Posarem verd de qualitat a sobre de la ronda, la idea es donar continuïtat al verd que ja tenim al costat”, afegeix l’entitat veïnal.