pediatra

La Comissió de Drets Socials ha aprovat una proposta de BComú per exigir al Departament de Salut que tots els centres d’atenció primària de Barcelona tinguin com a mínim un pediatra un matí i una tarda a la setmana. Tots els grups municipals hi han votat a favor, excepte ERC, que s’ha abstingut. És la resposta municipal al nou model que vol desplegar la Generalitat aquest 2024 per concentrar els pediatres en determinats centres, sempre que estiguin a un màxim de 30 minuts en transport públic dels usuaris.

“És un model que respon més a la mancança de professionals que a una evidència científica”, ha assegurat la portaveu adjunta del Grup Municipal de BComú, Gemma Tarafa, en presentar la proposició. Assegura que “pel 95 % de nens i nenes de la nostra ciutat el que va bé és un pediatra accessible i de proximitat”. La regidora de Salut, Marta Villanueva, comparteix la necessitat d’assegurar una atenció sanitària i de proximitat, però recorda que són els mateixos pediatres els que han reclamat aquesta concentració en determinats centres.

Un bus per als veïns del Turó de la Peira

La proposició també inclou demanar a Salut que hi hagi un bus llançadora que porti els veïns del Turó de la Peira fins al CAP Rio de Janeiro, al barri de la Prosperitat. Una mesura que el propi Ajuntament ja s’havia compromès a estudiar. De fet, Villanueva ha avançat que s’ha pogut recuperar la infermera pediàtrica del CAP Turó de la Peira que permet reduir molts dels trajectes.

Els veïns del Turó de la Peira fa temps que demanen solucions perquè desplaçar-se fins al centre d’atenció primària de la Prosperitat els suposa un trajecte a peu de 30 minuts. El servei de pediatria al CAP del Turó de la Peira es va deixar de prestar durant la pandèmia i no s’ha recuperat.