Les obres per remodelar els carrers de Muntaner i Aribau ja s’han enllestit. Es tracta de dues vies amb una gran càrrega de trànsit que afronten una nova realitat. Dilluns és el primer dia feiner que posarà a prova la nova ordenació de carrils.

Fins ara, aquests dos carrers de l’Antiga Esquerra de l’Eixample tenien quatre carrils i han passat a tenir-ne només tres —dos per a cotxes i un per al transport públic. Al carril restant, un cordó de serveis, s’han creat 900 noves places d’aparcament per a motos, 90 places de càrrega i descàrrega, i espais delimitats per a contenidors.

L’actuació s’ha fet al tram entre l’avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes. En el cas de Muntaner, el nou cordó de serveis s’ha situat a la vorera de la banda Besòs i, al carrer d’Aribau, ocupa la banda Llobregat.

Més espai per als vianants

L’Ajuntament de Barcelona assegura que l’objectiu d’aquesta remodelació és guanyar espai per als vianants. L’aparcament de les motos a la calçada ha de servir per evitar que aparquin a les voreres. També els contenidors deixen la vorera i es col·loquen en aquest carril.

A més, les places de càrrega i descàrrega han de permetre millorar la distribució de mercaderies en uns carrers amb molta activitat comercial.