policia local Montcada i Reixac
Foto: Albert Segura (ACN)

(ACN) Els municipis de Barcelona, Montcada i Reixac, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs han acordat impulsar una Comissió Intermunicipal de Seguretat Pública per millorar la coordinació policial. L’òrgan es reunirà trimestralment i alternarà les seves sessions entre les diferents juntes locals de seguretat de cada municipi, a més de disposar d’un espai de coordinació operativa entre els regidors responsables de la seguretat ciutadana. Les prioritats passaran pel control de la salut pública i armes blanques, organitzar operatius territorials coordinats, lluitar contres les ocupacions, prevenir incendis i infraccions derivades de la sequera i crear un sistema de comunicació operativa entre les sales de comandament policial.

De la mateixa manera, es valorarà posar en marxa operatius conjunts a les zones limítrofs entre les diferents ciutats. Aquestes estaran adreçades principalment a fer controls d’alcoholèmia i de drogues, controls de trànsit, circulació i transport de mercaderies, lluita contra la venda il·legal i el control d’armes blanques.

Primera fase: serralada de Marina i el riu Besòs

En una primera fase, la Comissió Intermunicipal de Seguretat Pública del Barcelonès Nord centrarà el seu treball en el seguiment de les activitats que es desenvolupen a la serralada de Marina i el riu Besòs, treballant principalment en la prevenció d’incendis forestals i les infraccions associades. També es treballarà amb actuacions de control i seguiment d’activitats incompatibles amb la protecció del medi ambient i de l’ús cívic dels espais naturals.

Els comandaments operatius establiran un sistema de coordinació i alerta permanent per abordar les accions de suport mutu més enllà de la planificació dels operatius conjunts. Paral·lelament, es farà una observació permanent sobre els delictes de violència de gènere, la prostitució o sobre els delictes contra el patrimoni, monitoritzant i dirigint les actuacions cap als grups delictius organitzats.