Les protestes dels veïns de Nou Barris s’han vist accentuades per la limitació de l’aforament de la Sala de Plens a 99 persones. Els consellers de districte del PSC i d’ICV-EUiA han decidit cedir les cadires perquè s’hi pogués encabir més gent, però ha estat insuficient per als veïns que reclamen la reobertura del CAP Guineueta, que han quedat fora de l’audiència. La Guàrdia Urbana ha controlat l’aforament de la sala i tot i que en el transcurs de l’acte algunes cadires s’han anat buidant, no s’ha permès als veïns reomplir-les.

Durant l’audiència s’han sentit queixes per la manca d’inversions al districte, per l’elevat nombre de desnonaments i pel zel excessiu de la Guàrdia Urbana a l’hora de controlar l’entrada dels veïns i veïnes. El comissionat de Participació Ciutadana, Carles Agustí, ha seguit l’audiència en primera fila.

Una primavera moguda

No és la primera vegada que els veïns fan sentir les seves queixes a l’audiència pública i el plenari de Nou Barris. Durant la sessió del mes de març, la regidora Irma Rognoni va decidir suspendre l’audiència pública després de diverses crides a l’ordre. Un dels veïns va arribar a llançar un plat de plàstic buit cap a la taula presidencial. El plenari de l’endemà va tornar a estar farcit de protestes, amb els veïns cantant ‘L’estaca’ i la presidenta del districte, Carmen Andrés (PSC), recriminant-los l’actitud. El desembre de 2012, els veïns van abandonar la sala i van deixar soles les regidores i els consellers del districte.