La d'avui ha estat una manifestació amb una reivindicació triple. El primer motiu pel qual Ciutat Vella s'ha rebel·lat ha estat la modificació del Pla d'usos d'aquest districte, que permet, tot i que amb limitacions, instal·lar nous hotels a la zona. HIBAI ARBIDE, Associació de Veïns de l'Òstia El Pla d'usos el que vol és privatitzar l'espai públic encara més del que ja està i prioritzar l'ús turístic per sobre de l'ús ciutadaà de Ciutat Vella Amb un gran vaixell a l'inici de la manifestació ha quedat clar el segon motiu de revolta. Ha estat el projecte de reforma del Port Vell, que preveu la construcció d'una marina de luxe per a iots de gran eslora. Ho consideren una operació especulativa que respon a interessos privats i que no aportarà res positiu per als barcelonins. HORARIO ESPCHE, Assemblea Portuària Veïnal "Expulsen el veí de tota la vida però quedarà reemplaçat per gent que estarà de pas perquè volen transformar la Barceloneta en un circuit turístic. I en tercer lloc, els manifestants han tingut el Paral·lel en el punt de mira. Denuncien que l'Ajuntament el vol transformar en el Broadway barceloní i, segons ells, això farà que el mateix Paral·lel o el Poble-sec esdevinguin barris elitistes. JAVIER RODRIGO, Assemblea del Barri del Poble-sec "Hi haurà nous pisos, vivendes o habitatges sobretot destinats o adreçats a turistes o a gent amb molts més diners que, poc a poc, forçaran la nostra sortida del barri. Els manifestants no s'han queixat únicament de les implicacions que tindran aquests canvis a partir d'ara sinó també de la forma com s'ha arribat fins aquí perquè, diuen que no s'ha consultat els veïns." La protesta d'aquesta tarda s'ha acabat al davant de l'Ajuntament. Ho han decidit així perquè el consistori sentís, literalment, les seves demandes.

L’Associació de Veïns de l’Òstia i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta han convocat la manifestació conjuntament amb la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella per oposar-se al nou Pla d’usos de Ciutat Vella, que permetrà obrir-hi nous hotels i apartaments turístics; al Pla especial de reforma interior (PERI) de la Barceloneta; a la reforma del Port Vell, que permetrà amarrar-hi iots de luxe de grans dimensions; i també al Pla del Paral·lel. Diuen que tots aquests plans responen a un model de ciutat pensat només per als rics i per al turisme i es queixen que el govern municipal els ha impulsat sense comptar amb la opinió del veïnat.

Alguns veïns de la Barceloneta han construït les seves pancartes amb veles de vaixells. “Volem barcos petits, no ports de luxe”, diuen aquests veïns que reivindiquen la tradició marinera del barri. Sobretot, denuncien la presumpta intenció de l’Ajuntament de convertir la Barceloneta en una zona residencial “de luxe”, tenint en compte que a dia d’avui hi ha al barri 180 famílies que han de recórrer als serveis socials per poder menjar. Una altra consigna que han repetit durant la marxa és que “la Barceloneta no és Puerto Banús”.

El lema general de la protesta ha estat que “Ciutat Vella es rebel·la” i han volgut acabar la manifestació al davant de l’Ajuntament per reclamar al consistori que escolti les seves demandes.