“Cal demostrar que uns i altres estem disposats a assumir les responsabilitats i conseqüències penals davant de l’estat demofòbic que tenim obertament en contra”, assegura en un comunicat l’ANC. Per això exigeixen que la investidura de Carles Puigdemont ha de ser efectiva i afirmen que aquesta no pot estar condicionada als tribunals espanyols.

L’ANC adverteix els partits independentistes que prepararà mobilitzacions immediates en cas que no hi ha acord per a la investidura de Puigdemont. L’organització demana responsabilitat als polítics en el seu lideratge cap a la independència, els reclama que assumeixin els riscos que comporta i els dona el suport necessari des de la societat civil. També anuncia que respondran judicialment a l’abús de poder de l’Estat espanyol i faran costat a tots els que emprenguin accions en aquest sentit.

L’Assemblea conclou que quan Puigdemont torni a Catalunya, l’entitat serà al seu costat per tal de defensar les institucions catalanes i el govern “fins a les últimes conseqüències”.