JOSÉ MONTILLA, candidat del PSC "Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya han parlat. Els socialistes hem estat derrotats en aquestes eleccions i els nostres adversaris, als quals felicito, han obtingut una àmplia victòria. Correspondrà, doncs, a Artur Mas la formació del nou govern com li he dit personalment fa uns moments. Li desitjo el màxim encert per afrontar una situació econòmica fonamentalment difícil." "Avui anuncio també que en el proper congrés del PSC no tornaré a ser candidat a la primera secretaria del partit. Caldrà reflexionar sobre els resultats. Caldrà impulsar canvis interns i renovar el nostre projecte polític."

El dirigent socialista s’ha compromès a treballar per Catalunya sense renunciar a les polítiques socials, però ho farà en un segon pla, perquè no tornarà a optar a la primera secretaria de la formació al pròxim congrés del PSC. És a dir, que deixa el lideratge de la formació.

Amb el 90% escrutat, Montilla considera que els ciutadans de Catalunya han parlat. El PSC ha obtingut el pitjor resultat de la seva història, 28 diputats, i ara “caldrà impulsar canvis interns i renovar el projecte polític”. Amb això, el líder del PSC vol construir una alternativa al Govern, amb qui col·laborarà per lluitar contra la crisi, ha afirmat.