Miquel Iceta (PSC): “Tot apunta a una àmplia victòria de CiU”

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha admès a la seu del carrer de Nicaragua que el seu partit ha perdut les eleccions. Ho ha dit en una tensa i accidentada compareixença, després que un dels assistents llancés un ou al front del portaveu socialista.

Iceta ha recordat que la d’aquest diumenge ha estat una jornada electoral sense incidents i ha agraït la participació de tots els ciutadans que s’han acostat a les urnes. Davant els resultats dels primers sondejos ha anunciat que “tot apunta a una àmplia victòria de CiU” i ha avançat quina serà l’estratègia del PSC si passa a l’oposició: “col·laborar responsablement  en el combat de la crisi”.

David Madí (CiU): “Una victòria històrica del catalanisme”

Per la seva banda, els convergents no han amagat el seu entusiasme quan ha comparegut David Madí. El cap de campanya de CiU s’ha referit als bons pronòstics de l’enquesta de TV3, segons els quals la formació assoliria entre 63 i 66 escons. “Una victòria històrica del catalanisme”, ha dit Madí, que de complir-se suposaria “posar punt final al tripartit” i que “els catalans han decidit obrir una nova pàgina plena d’esperança pel futur del país”.

El convergent, acompanyat de Joana Ortega (UDC), ha volgut matisar l’eufòria dels assistents i ha recordat que cal ser prudents. També ha felicitat la ciutadania.

Ignasi Llorente (ERC): “No fallarem a la gent que ha confiat en nosaltres”

Qui també ha reconegut els bons resultats de CiU als sondejos és Esquerra Republicana de Catalunya. El portaveu de la formació republicana, Ignasi Llorente, s’hi ha referit com a partit guanyador amb “contundència”. Ha reconegut que en aquests comicis “no era senzill votar ERC” i, com han fet altres formacions, ha agraït la participació.

Jordi Cornet (PPC): “Els socialistes catalans i el tripartit són història”

El secretari general del PPC i número 2 per Barcelona, Jordi Cornet, ha valorat positivament la tendència a l’alça del partit com ja van experimentar els populars al País Basc i Galícia. Malgrat que ha demanat cautela, ja es veuen decisius al Parlament i que tant els socialistes catalans com el tripartit “són història”.

Laia Ortiz (ICV-EUiA) admet “l’àmplia majoria” de CIU

La portaveu d’ICV-EUiA i número cinc a la llista per Barcelona, Laia Ortiz, ha reconegut que les enquestes confimen que CiU pot guanyar “amb una àmplia majoria” i que les forces d’esquerra minven, referint-se a la seva formació però també al PSC i ERC. Tot i així, ha demanat prudència fins que no acabi l’escrutini d’aquests comicis en què la participació, ha estat “la sorpresa de la nit”.

José Manuel Villegas (C’s): “Els vots independentistes han  baixat”

El número quatre de Ciutadans per Barcelona i cap de campanya, José  Manuel Villegas, s’ha mostrat prudent amb els sondejos que els donen  entre tres i quatre escons, però ha afirmat que si es consoliden  farien història i ha remarcat que “els vots independentistes han  baixat”.