ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, candidata del PPC "Nosaltres creiem que aquestes eleccions són de les més importants que hem viscut, en uns moments de gravíssima crisi. I creiem que el pròxim govern ha de ser el que tregui Catalunya de la crisi, per això demano que els catalans vagin a votar, que exerceixin el seu dret i que votin massivament i que construïm entre tots el pròxim futur de Catalunya".

El líder de CiU, Artur Mas, ha votat a les 11.30h al col·legi electoral Infant Jesús de Barcelona. Mas reconeix que el preocupa la baixa participació que auguren les enquestes. Tot i això, ha animat als ciutadans a votar per “construir el país i defensar-lo”.

El candidat a la reelecció pel PSC, José Montilla ha anat a un col·legi electoral de Sant Just Desvern a les 12 h. Montilla ha recordat a l’electorat que una alta participació en els comicis farà més fort l’autogovern de Catalunya. La seva dona, Anna Hernández, i els tres fills que tenen en comú l’han acompanyat.

Joan Puigcercós ha fet una crida a la participació des de l’Escola Josep Tous del barri de Sants perquè el Parlament de Catalunya sigui representatiu. Hi ha anat sense la família, però en companyia del president del grup municipal Jordi Portabella, i altres membres d’ERC.

La candidata del PPAlícia Sánchez-Camacho, ha votat a l’Eixample acompanyada del seu fill.  Sánchez-Camacho ha declarat que aquests comicis són clau per decidir el futur del país.

Al Poblenou, el candidat d’Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa, Joan Herrera ha anat a votar acompanyat de la seva parella i fill. Herrera ha coincidit a animar tots els catalans a exercir el seu dret a vot i també ha destacat que aquestes són unes eleccions decisives pel futur de Catalunya.

Albert Rivera, cap de llista de Ciutadans, ha votat a la Garriga acompanyat per la seva dona. Rivera assegura que amb aquestes eleccions “Ens juguem el futur de Catalunya”.

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, ha exercit el dret de vot a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Laporta ha definit els comicis com una “oportunitat històrica” per al catalanisme ja que poden ser “un primer pas cap a la constitució d’un Estat català dins de la Unió Europea”.