MIQUEL ICETA, candidat a la primera secretaria del PSC "Nosaltres, el que volem és fer un esforç d'agrupar progressistes, de fer un programa per a la ciutat i assegurar un govern de progrés a la ciutat després d'aquests anys de govern conservador que han suposat una paràlisi." "Es veuen capaços de recuperar el govern de Barcelona?" "Ha de ser la nostra aspiració. Així com hi ha partits que es limiten o conformen a reivindicar o protestar, nosaltres el que volem és governar. Nosaltres som una esquerra democràtica de govern. No ens podem quedar només en la queixa. Nosaltres volem passar directament a l'acció i això vol dir tenir responsabilitats de govern."

Miquel Iceta ha dit a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que el PSC a Barcelona, capitanejat per Jaume Collboni, aspira a governar la ciutat fent un “treball de camp” sobre el territori i “enganxat” als moviments veïnals. Iceta ha afirmat que el partit “no es quedarà en la queixa” ni farà únicament oposició i “passarà a l’acció”.

“El PSC veu amb molt interès l’aparició de nous partits”

Iceta s’ha referit a la creació de nous partits polítics com Podem o la plataforma Guanyem Barcelona. Assegura que la societat ha enviat un missatge clar als partits tradicionals i que la formació ho té en compte “Hi ha un nivell de crítica al funcionament de les institucions. Ens diuen que des dels partits tradicionals no donem respostes”.