El PSC ha materialitzat avui l'amenaça judicial que fa mesos que proclama. Vol que sigui un jutge qui aturi la nova empresa publicoprivada BAMSA que ha gestionat els aparcaments del centre, que va rebre el vistiplau del ple el febrer passat. Jaume Collboni considera que Xavier Trias té els diners suficients per fer pisos socials i que la nova gestió dels pàrquings és una excusa que respon a criteris ideològics. JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "La victòria, efectivament, és que s'aturi aquest procés perquè està mal fet. Mal fet des del punt de vista polític, perquè privatitzen un bé públic i compartit com són els pàrquings de la ciutat i, a més a més, està mal plantejat també des del punt de vista jurídic." Amb la via judicial, el PSC vol frenar l'empresa BAMSA, que agruparà 15 aparcaments públics i 11 més, avui a mans privades. Serà una societat mixta amb un 40% de capital públic i un 60% de privat. El govern municipal assegura que el recurs del PSC no atura el procés per crear aquesta nova empresa mixta d'aparcaments. De fet, està previst que aquest mateix estiu s'adjudiqui ja la gestió del 60% de BAMSA a un operador privat. Al concurs s'hi van presentar dues empreses: Saba i el grup Interparking Hispania. L'Ajuntament obrirà en breu les pliques per valorar-ne les ofertes. El PSC ja ha advertit que recorreran a la justícia per aturar qualsevol intent de privatització de serveis públics.

El president de la Federació de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, ha justificat el recurs per “combatre una privatització que respon a prejudicis idelògics”. “La victòria és aturar aquest procés perquè està mal fet des del punt de vista polític, perquè privatitzen un bé públic, i des del punt de vista jurídic”, ha denunciat Collboni. El líder socialista creu que l’alcalde, Xavier Trias, té diners suficients per fer pisos socials sense haver de recórrer a l’operació dels aparcaments. “Dir que privatitza aparcaments per fer habitatge protegit és una excusa i és fals”, ha sentenciat. Collboni ha advertit que el PSC tornarà a la justícia per aturar “qualsevol intent de privatització de serveis públics”.

L’amenaça del PSC de recórrer a la justícia per aturar la nova gestió d’aparcaments ve de lluny. Ho va mig avançar ja l’exlíder socialista, Jordi Martí, en el període de presentació d’al·legacions. Quan el ple del mes de febrer va donar llum verda a l’operació, amb els vots a favor de CiU, PP i Unitat per Barcelona, els socialistes van anunciar un recurs de reposició al plenari. Aquesta opció va ser tombada i va ser aleshores quan el PSC va optar per presentar un contenciós administratiu.

L’adjudicació de la nova empresa serà a l’estiu

Segons fonts municipals, el recurs del PSC no atura, per ara, el procés de creació de BAMSA (Barcelona d’Aparcaments Municipals, SA). El concurs per adjudicar el 60% de capital privat que tindrà la nova societat va tancar fa poques setmanes el procés de presentació d’ofertes, al qual hi han optat Saba Infraestructures i el grup belga Interparking Hispania. L’Ajuntament té previst obrir en breu les pliques per valorar-ne les ofertes i la intenció és poder adjudicar a un operador privat el control del 60% de BAMSA al plenari del mes de juliol.