La plataforma va iniciar el procés de recollida d’avals el 26 de juny, coincidint amb la presentació a l’Escola Collasso i Gil, a Ciutat Vella. L’objectiu és recollir un mínim de 30.000 signatures, 15.000 de les quals han de ser de la ciutat de Barcelona. Aquest dimecres, a través de la xarxa Twitter, han anunciat que ja han acomplert un terç de l’objectiu, i han convidat la “màfia” a anar fent les maletes.

Segons els autors, el vídeo vol posar de manifest les realitats més difícils de Barcelona i “les ganes que hi ha de capgirar aquesta situació”. Recull una trentena de testimonis en primera persona de veïns de diversos barris que expliquen quina és la percepció que tenen de l’estat de la ciutat, en què surten problemàtiques com el turisme, la vida de barri, l’educació, la sanitat o la pobresa. A la segona part del vídeo s’exposen les propostes de la plataforma per fer de Barcelona una ciutat diferent.

Guanyem Barcelona és una plataforma que busca la unitat de les forces d’esquerres amb moviments veïnals i també socials per tal d’estudiar una possible candidatura conjunta a les eleccions municipals de 2015 a la ciutat. Les cares visibles són la fins ara portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, l’advocat Jaume Asens i el catedràtic de ciència política a la UAB Joan Subirats.