ALFRED BOSCH, candidat a les primàries d'ERC "Les converses van bé, la música sona bé i intentarem que hi hagi un acord. Si l'acord no l'aconseguim abans del vot el dia 11, l'aconseguirem després, havent votat la gent i havent escollit els militants qui ha d'encapçalar aquesta llista." "Crec que ens podem entendre amb l'esquerra, som gent d'esquerra, ERC és d'esquerres, i amb aquesta esquerra alternativa ens hi podem arribar a entendre. Nosaltres som l'esquerra socialdemòcrata, pragmàtica, ens interessa resoldre els problemes, i no ens encallarem amb cap dogma ni amb cap convicció si això ens dificulta la resolució dels problemes."

El portaveu d’ERC al Congrés i també candidat a les primàries per ser alcaldable, Alfred Bosch, ha començat la campanya aquest dimarts a Sant Andreu, des d’on s’ha mostrat convençut de poder governar la ciutat a partir de les eleccions de 2015. Per això Bosch ha assegurat que intentarà buscar l’acord amb les altres formacions d’esquerra i “amb l’esquerra alternativa també ens podem entendre”, en referència al projecte Guanyem Barcelona, que lidera Ada Colau.

Pel que fa al company de partit i rival a les primàries, Oriol Amorós, Bosch ha confirmat que mantenen converses diàries sobre el model de ciutat que volen, “les converses van bé, la música sona bé i intentarem que hi hagi un acord”. Ara bé, Bosch també ha dit que la votació en unes primàries “ens sembla una bona fórmula” per tal que la militància pugui decidir quin serà el proper lideratge municipal del partit. Per això, diu, “si l’acord no arriba abans del dia 11 de juliol -dia del a votació- arribarà després.”

Propostes del programa

Bosch ha explicat algunes de les propostes del seu programa, com ara “fomentar les consultes ciutadanes, descentralitzar els càrrecs polítics o limitar els mandats”. El candidat també aposta per introduir mesures d’exemplaritat política a l’Ajuntament “per tal que la institució sigui més apreciada pels ciutadans” i que també mostri la part ètica de la política. Per això, Bosch vol treballar per “limitar els càrrecs i les dietes, reduir els cotxes oficials als imprescindibles i suprimir els sous complementatris”.