XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Sincreament crec que és una 'pataleta' que es fa amb un tema que jo crec que és un tema que només dóna beneficis i avantatges a la ciutat de Barcelona. I això es veu en les ofertes que ens han fet. Són molt avantatjoses per la ciutat de Barcelona". JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "Jo crec que l'única 'pataleta' que estem sentint, justament, és la de l'alcalde. La conseqüència directa que tindrà aquesta privatització serà que hi haurà menys competència en el sector dels pàrquings a la ciutat de Barcelona i això vol dir que els ciutadans pagarem més pels pàrquings a partir d'aquestes privatitzacions".

L’endemà que el PSC presentés un contenciós administratiu contra la creació de BAMSA (Barcelona d’Aparcaments Municipals, SA), Xavier Trias ha defensat l’operació perquè “dóna beneficis i capacitat inversora a la ciutat”. “Sincerament crec que [el recurs] és una rebequeria”, ha sentenciat l’alcalde, que ha afegit que les ofertes econòmiques que han fet els dos operadors privats interessats en la gestió del 60% de BAMSA “són molt avantatjoses per a Barcelona”. “Són ofertes espectaculars que fins i tot ens posen en una situació més bona en el futur”, ha valorat Trias.

El president de la Federació de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, ha retret a Trias que l’única “rebequeria” que veu ell és en l’actitud de l’alcalde davant la pèrdua del control a l’empresa municipal B:SM arran de la decisió presa en l’últim plenari. Collboni ha dit que les ofertes de les empreses per BAMSA demostren que els aparcaments que gestionarà “són la joia de la corona de la ciutat que Trias es vol vendre als privats”. Per això, l’alcaldable del PSC ha augurat tarifes més cares en el futur. “Hi haurà menys competència en el sector i els ciutadans pagarem més pels pàrquings a partir d’aquestes privatitzacions”, ha assegurat.