ADA COLAU, portaveu Guanyem Barcelona "La democràcia, perquè, funcioni s'ha de descentralitzar. Es pot fer, per exemple, l'elecció directa dels consells de districte, i això permetria que els barris i els districtes poguessin escollir les persones més compromeses amb aquells barris i districtes. O, per exemple, que es puguin fer ILP, consultes vinculants o referèndums vinculants de temes rellevants de ciutat o també de temes de barri o de districte, perquè [pel que fa a] allò que impliqui grans partides pressupostàries o temes que defineixen un model de ciutat o un altre, és evident que votar cada quatre anys no és suficient. Hi ha iniciatives polítiques com la CUP, Podem, que clarament estan dient que aposten i ho demostren amb la praxi que aposten per una nova forma de fer política molt més democràtica i, per tant, les estem interpel·lant. Creiem que el que demana la ciutadania és que tots aquests actors, juntament amb ciutadania i altres entitats socials juntem esforços. També inclús amb formacions, en canvi, que tenen una tradició més llarga i que han participat de governs que hem criticat durament com podria ser ICV. ICV diu públicament que ha rebut el missatge que s'ha de canviar, que s'han d'obrir els partits i que s'han de fer noves formes de fer política... si això és així tenen una gran oportunitat magnífica per demostrar-ho. ERC ara sembla que s'ha d'acabar de definir, perquè diu que entenc que han de canviar les maneres de fer política, i no es considera política de règim, però està pactant amb el govern de CiU i està donant cobertura a un partit corrupte, a un partit que està malvenent el país, que està privatitzant la sanitat i jo crec que ERC, a Barcelona, haurà de definir-se, finalment".

Ada Colau ha assegurat que l’objectiu de la plataforma Guanyem Barcelona “d’ocupar les institucions per transformar-les” és viable i “realista”. Colau ha donat detalls d’algunes de les propostes en què treballa el grup. La primera a què ha fet referència és que els ciutadans puguin escollir les persones “més compromeses” amb els barris i els districtes.

“Votar cada quatre anys no és suficient”

L’altra gran aposta de Guanyem Barcelona és convocar referèndums, consultes o ILP per tal que els ciutadans puguin decidir sobre les qüestions més importants que afecten la ciutat: “Temes que defineixen un model de ciutat o que impliquin grans partides pressupostàries.”

Diàleg amb les esquerres

Colau ha manifestat que la plataforma, formada per unes 200 persones, està interpel·lant altres formacions d’esquerres com la CUP i Podem per veure “d’unir esforços”, ja que es tracta de dos partits que aposten per “fer una nova forma de fer política”. Sobre ICV, ha assegurat que també se’ls estendrà la mà perquè entrin a formar-ne part: “ICV diu públicament que ha rebut el missatge que s’ha de canviar […], tenen una magnífica oportunitat per demostrar-ho”. A ERC, en canvi, no se l’exclou del pacte, tot i que l’oferiment ve amb un advertiment: “ERC, a Barcelona, s’haurà de definir”, en referència al suport que donen els republicans a CiU, que ha qualificat de “partit corrupte, que malvèn el país i que privatitza la sanitat”.