Aquest dimarts fa una setmana justa que Roger Torrent va decidir ajornar el ple d’investidura de Carles Puigdemont fins que es pogués celebrar “amb totes les garanties” i “sense ingerències” per part de l’Estat. Les mesures cautelars establertes pel Tribunal Constitucional, que obligaven a una investidura presencial i amb autorització prèvia del jutge, van fer que el president del Parlament aturés el calendari previst.

Això ha deixat enlaire els terminis. L’Estatut d’Autonomia estableix que “si, un cop transcorreguts dos mesos des de la primera votació d’investidura, cap candidat o candidata no és elegit, el Parlament resta dissolt automàticament” i es convoquen eleccions. Però, tenint en compte que el primer debat no es va arribar a fer, la Mesa va encarregar l’informe als lletrats perquè esclareixin el calendari.

De moment, els lletrats no han entregat el treball, perquè encara l’estan acabant d’enllestir. Quan el tinguin, el faran arribar al president, Roger Torrent, que pot enviar-lo als grups o bé presentar-lo en una altra reunió de la Mesa.

De la reunió d’aquest dimarts tampoc no n’ha sortit la data per a la sessió d’investidura. “Jo no posaria les expectatives en la Mesa de demà, l’objectiu és acabar la feina i acabar-la amb resultats”, va apuntar aquest dilluns el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià. JxC, ERC i la CUP estan treballant per enllestir l’acord que permeti desencallar la investidura i el nou govern de la Generalitat.