Carles Puigdemont ha rebut aquest diumenge una delegació d’ERC a Brussel·les. Els ha transmès la seva proposta per a la investidura. JxC ha assegurat que la reunió amb els republicans ha estat “constructiva”. Aquest dilluns el candidat a la investidura, Carles Puigdemont, es reuneix amb els diputats de JxC a la capital belga per parlar de les negociacions.

Junts per Catalunya ha valorat positivament la reunió amb ERC i considera que ha estat “constructiva”. Segons fonts de JxC i ERC, “estan en vies de restablir la confiança perduda arran de la investidura fallida” de Puigdemont. Des de JxC asseguren que es podrà dur a terme malgrat les mesures cautelars dictades pel Tribunal Constitucional, que prohibeixen la investidura telemàtica.

La trobada amb els republicans s’ha fet després que ERC demanés dur a terme una investidura que no comporti conseqüències penals per a ningú. Després que Puigdemont s’hagi reunit amb els republicans, aquest dilluns es trobarà amb els diputats de la formació que encapçala per avaluar com avancen les negociacions per a la investidura.

Precisament, aquest diumenge fa cent dies des de l’aplicació de l’article 155, que segons el Govern espanyol es mantindrà fins que no es constitueixi el nou govern de la Generalitat.