CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans "Avui Barcelona, 17 mesos després d'iniciar-se el govern d'Ada Colau, no té pla d'actuació municipal. Jo crec que el govern d'Ada Colau ha fracassat estrepitosament. Han de prendre decisions i fer una gran autocrítica del que estan fent, d'aquesta actitud absolutament prepotent d'aquesta actitud absolutament arbitrària en la presa de decisions. Hem de començar a obrir una nova etapa en la qual s'acordin amb tots els grups municipals quines són les prioritats de la ciutat, arribar a grans acords amb objectius prioritaris i posar Barcelona en marxa, que en aquests moments està absolutament paralitzada i bloquejada."

Després del ple municipal del novembre, Mejías creu que el govern municipal “ha fracassat estrepitosament”. Assegura que és el moment de prendre decisions conjuntes amb els diferents grups i de canviar el rumb de la ciutat “per arribar a grans acords” i fixar “objectius prioritaris”.

Entre altres qüestions, aquest dissabte al matí ha criticat l’executiu d’Ada Colau perquè, assegura, només es mou per les iniciatives que es presenten des de l’oposició i que, a més, “aquestes iniciatives sorgeixen per rebutjar accions de govern que són, majoritàriament, cortines de fum per tapar errades”. Ha afirmat que el fet de no obtenir cap suport per aprovar el pressupost, les ordenances fiscals o el pla d’actuació municipal, evidencia la paràlisi de la ciutat.

La líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat, per la seva banda, que només participaria en un referèndum sobre la independència “que fos absolutament legal i tingués validesa”. Un horitzó que, ha dit, “no és l’objectiu de l’actual govern de la Generalitat”. Ambdues han participat en la xocolatada popular que el partit ha organitzat a Sant Andreu amb motiu de les festes del barri.