“Reitero la paraula: geometria variable. Acords puntuals sobre objectius de ciutat”, ha sentenciat el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni. El líder socialista ha plantejat aquest escenari a CiU en el ple després de criticar obertament Esquerra per haver “subordinat Barcelona al Parlament”. També des de BComú, Gerardo Pisarello ha apel·lat directament CiU per parlar. “No els puc obligar a seure’s a negociar. La pregunta és: què més puc fer per convidar-los a fer-ho?”, ha dit Pisarello a CiU.

En un cara a cara amb l’alcaldessa, Ada Colau, el líder municipal de CiU, Xavier Trias, s’ha mostrat obert al diàleg “per tirar endavant la ciutat”, però ha llançat aquest avís: “Si vostès es volen entendre en coses, ens hem d’entendre, però des del reconeixement que volen vostès entendre’s amb nosaltres.” En la rèplica, Colau ha recordat a Trias que just en el ple anterior va ser CiU qui va plantejar una majoria alternativa per desbancar-la del govern. “A la pràctica, el que practiquen és el bloqueig”, ha reblat Colau a Trias. “Si realment volen dialogar, insisteixo, plena disposició”, ha conclòs.

Però entre aquest clima d’ofertes de diàleg a CiU, les relacions amb els antics socis d’ERC i la CUP semblen refredar-se en cada plenari. “Vostè és l’error més gran d’Ada Colau”, ha etzibat el protaveu d’ERC, Jordi Coronas, a Jaume Collboni. Des de la CUP, Josep Garganté ha dit que se sent “preocupat pel run-run de la sociovergència”, i per si aquesta fórmula de pacte s’aplica en qüestions com el Pla d’allotjaments turístics, perquè podria suposar “l’explusió de veïns i veïnes dels nostres barris”.