Dels quatre punts que consta el plenari, un és el debat entorn l’Informe de salut 2015. A banda, hi ha dos punts merament administratius i un darrer tema urbanístic sobre la modificació del Pla general metropolità per protegir el barri de Vallcarca. El govern també portarà a debat el Pla per al foment de l’ocupació juvenil i les mesures contra la contaminació de l’aire que s’han presentat aquesta setmana i que inclouen el veto a la circulació dels cotxes més contaminants a partir de 2020.

ERC i la CUP coincideixen en presentar propostes sobre la municipalització de serveis. Arran del suposat frau de l’empresa FCC en la recollida de residus, els republicans volen que s’estudiï la viabilitat de municipalitzar totalment o parcialment aquest servei. La CUP, en canvi, demanarà crear una comissió d’estudi per municipalitzar el servei d’aigua. BComú, per la seva banda, portarà a debat també una proposta sobre la gestió pública d’aquest servei.

Coincidint amb aquest breu ordre del dia, CiU presenta una proposició que vol ser un toc d’atenció al govern i que l’insta a assumir les funcions executives que li corresponen, ja que consideren que està aturat. Ciutadans posarà l’accent en el Pla d’inversions municipal. La formació taronja buscarà el suport del ple per rebutjar-lo i reclamar que se’n presenti un de nou. El PP vol que el govern presenti el mes que ve un informe en què detalli la planificació pressupostària dels diversos compromisos que ha anunciat.