Per la cap de llista de Ciutadans, Carina Mejías, que Ada Colau hagi anunciat que anirà a la manifestació de l'11 de setembre i que vulgui fer un compromís de ciutat pel procés demostren que la futura alcaldessa, ha dit, ha canviat de prioritats. CARINA MEJÍAS, cap de llista de Ciutadans "Pel poder es fa qualsevol cosa, no? Ella va començar parlant de que el principal eren les polítiques socials, ara allò principal és el compromís de Barcelona amb el procés independentista. Bé, hem canviat d'orientació." Mejías ha lamentat que Colau no hagi volgut parlar amb Ciutadans, tercera força a l'Ajuntament, una actitud que ha qualificat d'antidemocràtica. CARINA MEJÍAS, cap de llista de Ciutadans "Algunes persones que farden tant de ser tan democràtiques i tan dialogants, el primer que fan és fer propostes de tancar el diàleg amb aquelles formacions polítiques que ells consideren que no tenen res a dir". Amb un Ajuntament fragmentat i amb set partits, Mejías ha advertit a Colau que sense diàleg es pot topar al ple amb una majoria de bloqueig. CARINA MEJÍAS, cap de llista de Ciutadans "Es poden constituir majories alternatives que signifiqui que algunes de les propostes que pugui fer la majoria de govern, en aquest cas, si aconsegueix fer-se amb l'alcaldia, poden ser bloquejades per altres majories polítiques". Mejías ha explicat que compaginarà el càrrec de regidora al consistori amb el de diputada al Parlament fins a les eleccions, previstes per al 27 de setembre.

Carina Mejías ha definit el consistori resultant de les eleccions en tres grans blocs: l’independentista, el radical (que ara ja abraça, segons ella, els postulats sobiranistes) i el de Ciutadans: “un espai de centralitat que ens deixarà un ampli marge de maniobra”. Mejías assegura en aquest sentit que “es poden constituir majories alternatives que signifiquin que algunes de les propostes que faci la majoria de govern puguin ser bloquejades”. De fet, diu que Colau “està parlant com si fos ja alcaldessa i les alcaldies necessiten un suport majoritari”.

L’alcaldable de C’s ha afirmat també que Ada Colau “ha parlat de desobeir lleis, crear una moneda pròpia i consultar cada vegada la ciutadania”. Això suposaria, ha afegit, “un alentiment de la presa de decisions de problemes que són urgents”. Mejías precisament no veu amb bons ulls que es prioritzi “determinades consultes sobre el procés” abans que la resolució de qüestions d’índole social. Per aquesta mateixa raó, censura Colau quan s’apropa, diu, als independentistes. “Suposo que pel poder es fa qualsevol cosa. Ella ha mantingut aquesta ambigüitat durant tota la campanya i, ara que necessita suports, no li fa nosa afegir-s’hi”.

Un altra crítica cap a Barcelona en Comú ha estat la manca d’un “gest” en pro del diàleg amb la seva formació: “Algunes persones -afirma Mejías- que presumeixen de ser tan democràtiques i tan dialogants, el primer que fan és fer propostes de tancar-se al diàleg amb formacions amb les quals ells consideren que no tenen res a dir”. Ciutadans, ha insistit, “no és el relleu de ningú”, tampoc del PP, sinó un partit que “ha rebut el vot de molts indrets, també de Nou Barris i Sant Andreu”.

Mejías ha anunciat que compaginarà el càrrec de regidora a l’Ajuntament amb el de diputada al Parlament fins al 27-S. Després, ha confirmat que tindrà “dedicació exclusiva” al consistori.