Barcelona en Comú farà una consulta vinculant entre les persones que s’hagin inscrit en el registre de la formació per validar un possible pacte de govern. Per tant, el resultat que surti de la votació dels inscrits al registre serà la decisió que prengui finalment la formació.

Els dos partits amb què Barcelona en Comú manté converses per intentar tancar un possible pacte de govern, PSC i ERC, han dit a BTV que el plantejament d’aquesta consulta no afecta els contactes.

Mentrestant Barcelona en Comú fa una crida a tota la ciutadania perquè s’inscrigui en el registre per tal de “prendre decisions de la manera més àmplia, transversal i col·lectiva possible.” Des del mes de febrer, quan es va posar en marxa, s’hi han inscrit 5.347 persones. De fet, aquest registre va servir per votar en el procés de primàries, en què es van escollir els candidats de la llista i també els consellers de districte.

El termini d’inscripcions

A partir d’aquest divendres i fins a l’11 de juny hi ha temps per sumar-s’hi. El registre es farà via Internet a través del portal Participa BComú, en què també s’explica com s’ha de verificar físicament en els punts habilitats. Els requisits per registrar-s’hi són ser major de 16 anys i ser resident a Barcelona.