Jaume Collboni ha alertat a Ada Colau que un govern amb els 11 regidors de Barcelona en Comú ho té difícil per sortir-se'n. En una entrevista a BTV, el líder del PSC s'ha ofert per fer un govern sòlid però ha demanat a Colau que mogui fitxa. Collboni posa com a condicions que l'Ajuntament compleixi i faci complir les normes i que no es malmeti la solvència financera del consistori. JAUME COLLBONI, cap de llista del PSC "Per nosaltres, i ho vull deixar molt clar, no quedarà. Qui ho ha de fer possible? La responsable de configurar un govern que és la senyora Colau. I, per tant, depen d'ella que això sigui possible o no. Nosaltres treballem per formar un govern, perquè formar govern és el que garanteix l'estabilitat." Estabilitat és, precisament, el que segons Collboni li estan demanant sectors econòmics descontents amb l'arribada de Colau al poder. JAUME COLLBONI, cap de llista del PSC "Què ens demanen? Confiança. Ens demanen un govern en què es pugui confiar. -Li demanen que entri al govern? Bastants. Per no dir tots. Però no pel PSC, ens demanen que hi hagi un govern sòlid." A diferència d'Alfred Bosch, Collboni sí que es veu un govern a tres amb Esquerra Republicana. JAUME COLLBONI, cap de llista del PSC "Segurament si no tinguéssim les eleccions del 27-S, l'actitud d'Esquerra seria una altra." Collboni ha dit que els regidors socialistes renunciaran a les dietes però que els sous s'han d'equilibrar amb les responsabilitats que es tenen i a Barcelona, ha afegit, se'n tenen moltes.

Collboni ha reconegut que encara s’està “en la fase de diàleg i d’intercanvi d’impressions i d’informació”, però confia que “de forma imminent comenci de veritat la negociació i mirem fins on podem contribuir a la governabilitat de la ciutat“. El cap de llista dels socialistes ha recordat que en el seu programa electoral es parlava de lluita contra l’atur, de reduir les desigualtats i, “per fer-ho possible, cal un govern al més ampli possible que doni estabilitat”. En aquest sentit, creu que “amb 11 regidors pots aixecar i abaixar la persiana cada dia, però si vols fer canvis i transformar de veritat la ciutat, es necessita un govern ampli i sòlid“.

Avui mateix, Collboni es trobarà amb Foment del Treball. De les trobades amb els diversos sectors econòmics de la ciutat, es desprèn, segons ell, que “bastants, per no dir quasi tots, ens demanen entrar al govern”, sobretot després d’uns resultats que “no han agradat massa”. Collboni està convençut, doncs, que “hi ha possibilitats de fer un programa de govern compartit”, també amb ERC. “Jo m’hi veig [en un govern amb ERC], si ens centrem a governar Barcelona. Si, pel contrari, subordinem, com va fer Trias, les prioritats de la ciutat a l’agenda nacional o al pacte CiU-ERC, això ens allunya del pacte”. El que distancia socialistes i republicans és -ha afirmat- l’agenda nacional. “Però, tret d’això, crec que hi ha possibilitats d’acord”. No obstant, Collboni ho sotmet tot a les decisions que prengui Barcelona en Comú. “Recau molt directament en la senyora Ada Colau -la pilota està en el seu terreny- i en la capacitat que tingui de sumar i fer un govern ampli, que crec que és fonamental”, ha assegurat. I alerta que “no hi ha cap grup que pugui garantir des de fora la governabilitat”.

Sobre si li agradaria assumir la cartera de Cultura, el líder socialista s’ha limitat a dir que la cultura és molt important i “un dels punts amb els quals sóc més crític en allò que ha fet CiU”. Collboni creu que “en general, el nacionalisme ha estat perjudicial per a la cultura, perquè la política que s’ha fet bàsicament s’ha supeditat a una causa, la de 1714, i s’ha oblidat de tota la resta”.

Pel que fa als mals resultats del PSC en les darreres municipals, ha admès que “un sempre ha d’estar disposat a deixar el càrrec. No tinc gaire problema a deixar una cadira”, i tot i que comprèn que són “moments complicats al partit”, ell és “partidari de refundar el projecte socialista a la ciutat” i abanderar aquesta nova etapa.