La convocatòria d’eleccions al Parlament per al 21 de desembre pot complicar les coses al govern municipal. Fins ara encara no ha trobat aliats per tirar endavant les ordenances fiscals, i el clima electoral plana també sobre un altre debat econòmic de pes: el pressupost per al 2018. L’executiu d’Ada Colau ha justificat en més d’una ocasió la falta d’entesa amb els grups de l’oposició per la proximitat de cites electorals.

El ple d’aquest dijous sotmetrà a aprovació inicial les ordenances fiscals, que tota l’oposició ja va tombar en comissióEl mateix escenari s’aventura també per als comptes del 2018, que haurien de superar el primer tràmit en plena precampanya del 21-D. Quan el govern municipal va presentar el pressupost va demanar un esforç als grups de l’oposició, i no va descartar recórrer a una qüestió de confiança per aprovar-lo, com ja va fer l’any passat.

Les eleccions del 21 de desembre mantindran en el debat polític l’eix nacional i la independència, una qüestió incòmoda per als d’Ada Colau, a qui molt probablement l’oposició seguirà pressionant en un sentit o en l’altre. Cal afegir, a més, que els comuns mantenen encara obert el debat intern sobre si han de trencar el pacte de govern amb el PSC o no, després de l’aplicació de l’article 155.