El president del Grup Municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, considera que l’alcalde, Xavier Trias, ha abaixat la guàrdia en seguretat tal com ho va fer Jordi Hereu. El PP afirma que l’índex de victimització ha augmentat fins al 25,3%, es troba al mateix nivell que el 2009 i que als anys 90.

Fernández Díaz defensa que la ciutat necessita més policia, especialment efectius dels Mossos d’Esquadra. El PP creu que falten 949 agents per arribar a la xifra de 4.000 i a la ràtio de 2,5 per cada 1.000 habitants.

Operació d’imatge, segons el PSC

El portaveu del PSC a l’Ajuntament, Gabriel Colomé, ha afirmat que el màrqueting del govern municipal en matèria de seguretat “ha fracassat”. Colomé ha dit que l’enquesta no ofereix bones dades, i més quan arriben després d’una campanya electoral de CiU basada en la seguretat i el màrqueting de situar la Guàrdia Urbana al carrer i al metro.

Colomé creu que posar molta Guàrdia Urbana a punts de l’Eixample i Ciutat Vella perquè hi hagi percepció de seguretat, el que ha fet és “produir més elements d’inseguretat”.