Unes 250.000 persones ja s’han inscrit per participar en la cadena  humana que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de cara a l’11 de setembre. L’objectiu és unir els dos extrems del país per demanar la celebració d’una consulta d’autodeterminació de Catalunya. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha mostrat satisfacció pel  ritme de les inscripcions, tot i que encara hi ha trams de la cadena que estan incomplets i es necessita més gent.  “Estem segurs que serà un èxit. Anem bé, però volem fer una crida perquè encara hem de ser més. Volem que s’hi inscrigui tothom que va  participar en la manifestació de l’última Diada”, ha dit.

Segons els organitzadors, la clau perquè la Via Catalana esdevingui un èxit és que la gent de Barcelona i l’àrea metropolitana es desplacin a altres punts de la cadena, ja que el trajecte per la capital catalana està ple. El tram amb més participació és el que va de Vilafranca del Penedès fins a Malgrat de Mar. Les comarques amb menys inscrits són les del sud del país, especialment a les terres de l’Ebre. L’ANC ha explicat que ha proposat als membres del govern que es vulguin sumar a la cadena que ho facin de pas per la plaça de Sant Jaume, i als diputats, al Parc de la Ciutadella, a les portes del Parlament.

La cadena començarà a les 17.14 h i s’acabarà a les sis de la tarda de l’11 de setembre. Cobrirà un tram de més de 400 quilòmetres i s’espera que tingui ramals a la Catalunya Nord, el País Valencià i les Illes Balears. Entre el 15  d’agost i l’11 de setembre s’organitzaran cadenes humanes a tot el món, entre les quals hi ha Pequín,  Boston, Brussel·les, Buenos Aires, Los Angeles, Londres, Nova York,  París, Roma, Sydney o Bangkok.  Aquests actes els impulsen les delegacions de l’ANC a l’exterior i els casals catalans repartits per tot el món.