L’acció ha estat organitzada pel col·lectiu La Natació Catalana per la Independència, juntament amb l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. Els participants a la cadena humana han recorregut el tram de l’avinguda de l’Estadi que separa les Piscines Picornell del mateix Estadi Olímpic mostrant estelades de totes les mides i una pancarta que deia “La Natació per la Independència: Catalonia, Europe’s next state”.

L’acte es va presentar dijous de la setmana passada. Els organitzadors han triat aquest diumenge per donar més visibilitat al missatge independentista davant dels participants internacionals als Mundials de Natació: avui era el primer dia de les finals de natació, l’últim de les de salts i s’han disputat els vuitens de final de waterpolo.

La cadena humana també ha servit per recordar a tot el públic dels Mundials la participació a la Via Catalana de l’11 de setembre, un dia en què la societat civil s’unirà de nord a sud per reclamar la independència de Catalunya.